Karijera

Zašto je fora raditi u Holdini i Energopetrolu

Stabilnost, zajednica i karijera za osobe svih generacija i profila

Spoznaja da upravo ljudi čine temelje na kojima je izgrađeno poslovanje Holdine i Energopetrola uvelike utječe na naše poslovno ponašanje, organizacijsku strukturu, upravljanje i sve povezane procese. Dodamo li tome velik broj različitih djelatnosti kojima se bavimo, izniman je raspon profesionalaca zaposlenih u kompaniji čija se znanja protežu od vrlo tehničkih do multidisciplinarnih društvenih područja. U Holdini i Energopetrolu rade stručnjaci različitih generacija, interesa i profila, angažirani na velikim domaćim i međunarodnim projektima. Upravo ova raznolikost donosi nam širok spektar znanja i iskustava u svakodnevni rad, iz kojeg timskim zalaganjem nastaju inovativna rješenja u rangu s vodećim svjetskim praksama, što nam osigurava konkurentsku prednost i poslovni uspjeh u dinamičnim uvjetima na tržištima na kojima poslujemo. Sve je uočljiviji trend u kojem mlađi kolege sve brže postaju samostalni u radu i preuzimaju odgovornost nad ključnim projektima u našoj kompaniji – ne samo zbog svoje angažiranosti, već zahvaljujući i zavidnoj razini vodstva i mentorstva od strane starijih kolega. Bez obzira na to tko smo, gdje i što radimo, glavni cilj nam je svima jednak – biti prvi izbor naših kupaca, naših radnika i naših investitora.

Zdravlje, sigurnost i dobrobit su nam u fokusu

Svjesni smo da je svatko od nas više od zaposlenika i da u životu zauzimamo različite uloge. Kontinuirano vodimo brigu o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radnom mjestu – međusobno pazimo, štitimo i promičemo zdravlje. Posebnu pažnju poklanjamo razvijanju svijesti o temama iz područja zdravog života općenito, tj. cjelovite dobrobiti. Cilj nam je (p)ostati aktivnim sudionicima u brizi o vlastitoj dobrobiti, prevenciji najčešćih bolesti, stresa i ovisnosti te razvoju zdravih navika. Na internim platformama uvijek su nam dostupni brojni sadržaji poput novosti, savjeta, preporuka, članaka i zajedničkih aktivnosti za zdravi život, upravljanje stresom, osobne financije, slobodne aktivnosti te za ravnotežu privatnog i poslovnog života. Dodatnu podršku u postizanju životne ravnoteže pružaju nam fleksibilni oblici rada zahvaljujući kojima možemo prilagoditi svoje radno vrijeme ili mjesto rada svojim potrebama.

Otvorenom razmjenom informacija i znanja pokrećemo našu inovaciju

Naše interne platforme služe kao jedinstveno mjesto pristupa informacijama i kompanijskom znanju – od pretplata na online verzije stručnih časopisa, članaka i knjiga, preko stručnih radova kolega do stručnih i poslovnih edukacija i treninga. Sustavnim pristupom razmjeni znanja, podrškom internih trenera te modernim metodama učenja i prijenosa znanja, prilike za osobni rast i razvoj u našoj kompaniji postaju još dostupnije svima. Znanje je moć, ali samo ako se dijeli s drugima! Upravo nam to omogućava sagledavanje poslovnih izazova iz perspektive novih tehnologija i novih načina rada i pronalazak inovativnih rješenja u svakodnevnom radu.

Klub volontera

Klub volontera Holdine i Energopetrola je osnovan 2018. godine i zamišljen je kao a platforma koja ima za cilj okupljanje i angažovanje zaposlenika na socijalno odgovornim projektima i aktivnostima u široj zajednici u kojoj kompanije djeluju.

Kompanija je vrijednosti volontiranja ugradila u svoju korporativnu kulturu, te podizanju svijesti o utjecaju volonterskog angažmana na jačanje reputacije i vrijednosti brenda te jačanje povjerenja i povezanosti sa lokalnim zajednicama u kojima kompanija ima poslovne aktivnosti. Volontiranje doprinosi i jačanju timskog duha i osjećaja pripadnosti kod zaposlenika kao i osjećaj da kompanija djeluje za dobrobit zajednice.

Prepoznajemo i slavimo uspjehe

Svakodnevno prepoznajemo predani rad i individualni doprinos svakog radnika u postizanju ciljeva kompanije. Krajem godine, u svečanom ozračju, dodjeljujemo posebne nagrade za izuzetan doprinos rezultatima i razvoju kompanije.

Radnici imaju priliku sami nominirati svoje kolege, birajući one za koje vjeruju da zaslužuju posebno priznanje. Nagrade uključuju titule poput “Najbolji kolega”, “Najbolji menadžer” i “Ambasador pozitivne promjene”.

Dodatno, kompanija priznaje napore radnika koji su dali osobni doprinos u području zaštite zdravlja i sigurnosti. Ova priznanja ne samo da slave postignuća, već i potiču  zajednicu na održavanje visokih standarda u tim važnim područjima.