O kompanijama

Energopetrol

Energopetrol d.d. Sarajevo je jedna od vodećih kompanija za trgovinu naftom i naftnim derivatima na tržištu Bosne i Hercegovine sa tradicijom poslovanja dugom 70 godina, prepoznatim brandom i ugledom. Kompanija je osnovana 1947. pod imenom Jugopetrol Sarajevo, te je kroz godine poslovanja prošla kroz više organizacijskih promjena. Od 1.2.2018. rješenjem Komisije za vrijednosne papire FBiH vlasnička struktura registrirana je kako slijedi:

  • INA d.d. Zagreb  88,65%
  • Vlada Federacija Bosne i Hercegovine  7,60%
  • Ostali dioničari prema listi dioničara koja čini sastavni dio rješenja 3,75%

Energopetrol zajedno sa Holdinom nastupa na tržištu Bosne i Hercegovine kao najveća mreža benzinskih stanica u zemlji sa preko 10o maloprodajnih mjesta.

Kroz svoju moderno uređenu i obnovljenu maloprodajnu mrežu, Energopetrol nudi proizvode i usluge najvišeg standarda kvalitete nastavljajući graditi odnos povjerenja sa svojim kupcima koji su fokus poslovanja kompanije.

Ukupan broj zaposlenih u Energopetrolu se kreće oko 500. Kompanija teži zapošljavanju visokomotiviranih, proaktivnih ljudi koji žele biti dio pozitivnih promjena i doprinositi postizanju ciljeva kompanije u izazovnom okruženju u kojem posluje.

Energopetrol prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je veoma aktivno uključen u različite aktivnosti koje doprinose razvitku društva u cjelini.

Kompanija osigurava da su sve poslovne aktivnosti koje obavlja u skladu sa najvišim standardima sigurnosti, kvaliteta i zaštite okoliša provodeći redovne procedure kontrole na svim nivoima. Energopetrol je opredijeljen za održivi razvoj, razvijajući svoj biznis u skladu sa visokim standardima kvaliteta i odgovoran je prema okolišu, radnicima, klijentima i zajednici u kojoj posluje.