Održivi razvoj

Politika donacija i sponzorstava

Holdina i Energopetrol se pri izboru projekata koje će sponzorisati ili donirati prvenstveno rukovodi kriterijem visokog stepena korisnosti projekata za širu zajednicu i potrebe društva. Sponzorsko -donacijskim aktivnostima Holdina i Energopetrol nastoje pružiti pomoć i podršku naučnim, inovativnim i kulturnim projektima koji doprinose zaštiti i unapređenju zdravlja i okoliša, sportskim amaterima i profesionalcima te projektima važnim za lokalne zajednice u kojima Holdina i Energopetrol djeluju. 

Sponzorisanje mora biti u skladu s poslovnom strategijom kompanije. Pri sklapanju sponzorskih ugovora nastoji se ostvariti ekskluzivitet, generalno sponzorstvo ili sponzorstvo kojim se dobiva mogućnost pojavljivanja kompanije u nazivu događanja, imenu organizacije ili udruženja. 

U želji da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, program donacija usmjeren je na dobrobit djece i mladih, te osoba sa posebnim potrebama. Osnovni kriteriji za dodjelu donacije su posebnost, kvalitet i korisnost projekta za širu društvenu zajednicu. 

Holdina i Energopetrol neće sponzorisati i/ili donirati: 

  • Političke stranke i državne organizacije; 
  • Organizacije koje podupiru rasnu, spolnu, vjersku, manjinsku ili bilo koju drugu diskriminaciju; 
  • Događanja koja se mogu smatrati uvredljivima za javni moral i dobar ukus; 
  • Organizacije koje imaju bilo kakvo dugovanje prema Holdini i Energopetrolu