Saradnja između HOLDINE i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

U ponedjeljak, 5. jula, u Sarajevu, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, potpisan je Sporazum o saradnji između HOLDINA d.o.o. Sarajevo i ove prestižne visokoobrazovne i naučno-istraživačke ustanove.

Saradnja između HOLDINE i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu rezultirat će proširenjem mogućnosti za  sticanjem praktičnog iskustva studenata, osiguranjem gostujućih predavanja te dijeljenjem međunarodnog ekspertnog znanja i iskustva stručnjaka HOLDINE sa studentima Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Dodatno, HOLDINA će, kao svoj doprinos akademskoj zajednici, pružiti podršku izradi naučno-istraživačkih radova i učestvovati u drugim društveno-odgovornim akcijama koje za cilj imaju promociju obrazovanja i cjeloživotnog učenja.
 
Ljudi predstavljaju prvu od naših korporativnih vrijednosti, te spoznaja da se naš uspjeh temelji na obrazovanom, kreativnom i inovativnom kadru određuje naše poslovno ponašanje i organizacijske procese. Dobra saradnja sa zajednicama u kojima poslujemo je integralni dio našeg poslovanja, te želimo biti poželjan partner koji podržava razvoj i sam aktivno učestvuje u životu zajednice, a posebno kroz ovu vrstu inicijativa i saradnje s ciljem daljnjeg razvoja i obrazovanja. Ponosni smo stoga na saradnju s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu koji je prestižna visokoškolska institucija, te ćemo se kroz angažman naših kolega truditi pružiti studentima uvid u internacionalno poslovno okruženje.“ izjavio je g. Slavko Sić, direktor i predsjednik Uprave HOLDINE.

„Ekonomski fakultet u Sarajevu kao lider među visokoškolskim ustanovama u BiH, kontinuirano se trudi da unaprijedi nastavni proces, te da svojim studentima obezbijedi adekvatnu praksu na kojoj će temeljiti teorijska znanja. Potpisivanjem današnjeg Sporazuma sa vodećom kompanijom u prodaji nafte i naftnih derivata, Fakultet je još jednom osnažio svoje učešće u poslovnom sektoru u dvojakom smislu, obezbjeđujući svojim nastavnicima i studentima određene pogodnosti. Internship programi i gostujuća predavanja od strane HOLDINA d.o.o. stručnjaka će zasigurno biti nešto što će privuću pažnju studentima, dok će trening programi kao i podrška naučno-istraživačkim procesima biti nešto od neprocjenjive vrijednosti za naše nastavnike.“ Istakla je dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović.

Ekonomski fakultet u Sarajevu, pored djelatnosti visokog obrazovanja na svim nivoima studija, realizuje i druge oblike stručnog usavršavanja koji predstavljaju priliku za kontinuirani razvoj vještina i dodatno usavršavanje uposlenika HOLDINE. HOLDINA prepoznaje značaj, promoviše te, putem vlastite Interne akademije ali i eksternih edukacija, svojim uposlenicima pruža brojne mogućnosti za cjeloživotno učenje.