HOLDINA obilježila mjesec zaštite od požara

U sklopu aktivnosti “Maj – mjesec zaštite od požara” Holdina je, u saradnji s Vatrogasnim društvom Vogošća, Vatrogasnom postrojbom Žepče i Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Grada Bihaća, provela vatrogasne vježbe na benzinskim stanicama i naftnom terminalu u Podlugovima.

Visoki nivo sigurnosti na svojim lokacijama HOLDINA postiže kroz redovne pokazne vježbe u saradnji sa stručnim vatrogasnim službama i servisnim institucijama s ciljem unapređenja spremnosti zaštite od požara. Izvedene pokazne vježbe fokusirane su na ispravnost i funkcionalnost opreme za pretakanje goriva i zaštite od požar, edukaciju zaposlenika o potrebnim mjerama, te testiranje brzine evakuacije.

„Zbog prirode industrije u kojoj poslujemo, zaštita od požara ključan je element sigurnosti. Kao odgovorna kompanija, tokom godine Holdina sarađuje s lokalnom zajednicom i aktivno provodi mjere zaštite kako bi kupcima, klijentima i zaposlenicima osigurali sigurno okruženje, te djelovali preventivno i odgovorno prema zajednici u kojoj poslujemo. Na taj način kontinuirano dajemo doprinos sigurnosti, brizi za ljude i okolinu.“ izjavio je g. Slavko Sić, direktor i predsjednik Uprave HOLDINE.

U znak zahvalnosti na dugogodišnjoj saradnji te s ciljem podrške aktivnostima i podizanju kapaciteta, HOLDINA je i ove godine uručila novčane donacije lokalnim vatrogasnim društvima.