Holdina donacijom podržala rad “Roditeljske kuće”

Holdina ponosni prijatelj projekta je i ove godine donacijom podržala rad “Roditeljske kuće” koja djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, koje ne žive u Sarajevu, pored smještaja, hrane, psihosocijalne podrške i nabavke lijekova obezbjeđuje i ono najbitnije, porodičnu atmosferu.

Ovaj projekat je nastao od ideje i želje da se oboljeloj djeci pruži toplina doma i podrška tokom liječenja. Njegova humana misija, nastojanje i zalaganje udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” da olakšaju i poboljšaju život porodica djece koje se nose sa ovom bolešću je razlog zašto Holdina iz godine u godinu podržava rad „Roditeljske kuće“.

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je naša kompanija posljednjih pet godina prijatelj projekta Roditeljska kuća. Uvijek nastojimo pružiti podršku lokalnoj zajednici i pomoći onima kojima je pomoć prijeko potrebna. Nastavit ćemo podržavati rad „Roditeljske kuće“ i udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” kako bi dali svoj doprinos i pomogli porodicama djece koje se bore sa ovom bolešću“, izjavio je Slavko Sić, direktor Holdine.

Za Holdinu društvena odgovornost predstavlja važan segment poslovanja i ubuduće će nastojati pružati podršku projektima i inicijativama od važnosti široj lokalnoj zajednici.

“Dugogodišnje prijateljstvo koje smo izgradili sa Holdinom mnogo znači za našu djecu i porodice. Oni znaju da imaju nekoga na koga se mogu osloniti i ko misli na njihov drugi dom. Čini nas sretnim činjenica da kompanije misle na društvenu odgovornost i pomažu onima kojima su najpotrebniji”, izjavio je Fikret Kubat, direktor udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.