Obavještenje za kupce

Poštovani kupci,

Kao što ste upoznati, suočavamo se sa svjetskom pandemijom – koronavirus (COVID-19). Naše iskrene pozitivne želje su s porodicama širom svijeta pogođenim ovim virusom – nadamo se brzom oporavku onih koji pate od bolesti, kao i sa medicinskim osobljem i svim drugima koji su posebno izloženi u trenutnoj situaciji.

Zdravlje i sigurnost naših zaposlenika i kupaca za nas je prioritet, shodno tome i svjesni svoje uloge – benzinske stanice nastavljaju sa radom, ali poštujući strogo određene mjere zaštite u borbi protiv koronavirusa (COVID-19).
 
U trenutnoj situaciji, savjetujemo da razmislite još jednom o svojim planovima za putovanje. Ipak, ako morate putovati, mi na Ina i Energopetrol benzinskim stanicama radimo veoma posvećeno da osiguramo sigurno i ugodno okruženje za vas u situacijama neodgodivih putovanja.
 
U ovom trenutku je naš fokus na pripremi i prevenciji, kako bismo osigurali najviši mogući nivo sigurnosti naših kupaca i naših prodajnih timova. Da bismo to postigli, poduzeli smo niz aktivnosti:

  • Higijenske mjere su pojačane, uključujući učestalost čišćenja i dezinfekcije svih prostora i površina na benzinskim stanicama.
  • Češće i pravilno pranje ruku je ujedno i osnovni korak za zaustavljanje pandemije. Zahvalni smo ako operete ruke u svim prilikama, pa i pri posjeti benzinskim stanicama.
  • U cilju sprječavanja okupljanja obustavili smo posluživanje i konzumiranje hrane i pića unutar naših ugostiteljskih objekata, kao i u našim baštama. Kafa je i dalje dostupna za kupce, ali u varijanti za ponijeti.
  • U skladu sa uputama nadležnih institucija, u cilju zaštite naših kupaca i naših zaposlenika, ograničili smo radno vrijeme na našim benzinskim stanicama, izdali smo uputu o ograničavanju broja ljudi u prodajnom objektu, kao i obaveznom razmaku od minimalno 2 metra između kupaca. Molimo vas da se pri posjeti našim stanicama pridržavate navedenih uputa.
  • U cilju zaštite naših zaposlenika, oni imaju uputu da kada god je to moguće, održavaju udaljenost između sebe i kupaca. Zahvaljujemo vam se na razumijevanju za navedenu mjeru i izvinjavamo na eventualnim neugodnostima prouzročenim ovim. 

 
Želimo odati priznanje našim vrijednim zaposlenicima na benzinskim stanicama, koji svakodnevno dolaze na posao kako bi Vama, našim kupcima, osigurali uslugu.

Molimo ne povećavajte rizik po njihovo zdravlje, ukoliko sumnjate na simptome prehlade ili ste bolesni, zamolite nekoga da obavi kupovinu umjesto Vas.

Pozivamo Vas da zajednički pazimo na svoje zdravlje, pridržavamo se preventivnih mjera zaštite koje preporučuju nadležni organi, izbjegavamo okupljanja i putovanja.

Pratite nas na društvenim mrežama i web stranicama, gdje ćemo blagovremeno ažurirati nove obavijesti za kupce.