INA i Energopetrol partneri 8. FMCG Retail Summita

INA i Energopetrol ponosni su retail partner ovogodišnjeg FMCG Retail Summita koji se održao u četvrtak, 3.3.2022. godine u Sarajevu. Summit je okupio predstavnike trgovačkog sektora, dobavljača te brojne stručnjake koji su ponudili osvrt na stanje i uvid u potencijale domaćeg i regionalnog tržišta.
 
Direktor i predsjednik Uprave Holdine i Energopetrola, Slavko Sić, u panelu sa predstavnicima trgovaca govorio je o trendovima u transformaciji benzinskih stanica u prodajna mjesta na kojim je moguće zadovoljiti sve potrebe za odmorom, osvježenjem, kupovinom namirnica te raznih drugih usluga za sebe i svoj automobil.
 
Od posebnog značaja za visoki nivo usluge kupcima istaknuo je kontinuiranu edukaciju prodajnog osoblja koju Holdina i Energopetrol provode kroz digitalnu platformu eSMILE, što obje kompanije, u Bosni i Hercegovini, čini predvodnicima u digitaliziranju pristupa svakom zaposleniku. 
 
Holdina i Energopetrol su vodeće kompanije za prodaju nafte i naftnih derivata na veleprodajnom i maloprodajnom tržištu Bosne i Hercegovine. Članice su Ina Grupe, te zajednički nastupaju na tržištu Bosne i Hercegovine kao najveća mreža benzinskih stanica u zemlji sa preko 100 maloprodajnih objekata brendova INA i Energopetrol.