Holdina zlatni sponzor projekta „Let’s Do It – Milion sadnica za 1 dan“

Holdina zlatni sponzor projekta „Let’s Do It – Milion sadnica za 1 dan“ podržala je 11. akciju pošumljavanja i sadnje drveća pod sloganom „Šta ima, šta se sadi“.

„Let’s Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s Do It World“ u kojem učestvuje 168 zemalja, a zvanični organizator volonterskih akcija u našoj zemlji je udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva koje je do sada realizovalo brojne akcije sadnje različitih vrsta drveća sa ciljem očuvanja bosanskohercegovačkih šuma i šumskog ekosistema.

Kao kompanija koja je predana održivom razvoju i svoj biznis vodi u skladu sa visokim standardima i odgovornosti prema lokalnoj zajednici i okolišu, te kroz različite interne ekološke inicijative i aktivnosti doprinosi smanjenju zagađenja i zaštiti okoliša, Holdina je prepoznala potencijal i značaj ovog projekta kao i njegovu pokretačku snagu pozitivnih društvenih promjena.

Ovogodišnja akcija sadnje i pošumljavanja će biti održana 5. novembra 2022. godine na sedam lokacija u Bosni i Hercegovini i to u: Sarajevu – gradska zona, Bjelašnica – Dejčići, Donjem Vakufu, Kozarcu, Bijeljini, Srebrenici i Bosanskoj Krupi.

Na akcijama sadnje na Bjelašnici i u Donjem Vakufu će učestvovati i zaposlenici kompanije Holdina koji će se pridružiti ostalim volonterima, brojnim građanima i građankama, kako bi kao pojedinci podržali ovaj projekat i dali svoj doprinos očuvanju i obogaćivanju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine.

Kao društveno odgovorna kompanija Holdina će i ubuduće podržavati projekte ekološkog karaktera od važnosti široj lokalnoj zajednici kako bi doprinijela stvaranju bolje, održive i zdravije budućnosti.