Holdina učesnik 3. BH festivala za razvoj karijere

Holdina je po drugi put partner i učesnik STARfest festivala, najvećeg događaja za razvoj karijere, vještina i zapošljavanja mladih, koji organizuje Inkubator društvenih inovacija „Munja“, vodeća nevladina organizacija u osnaživanju mladih u Bosni i Hercegovini.

Na Holdina štandu učesnici su imali priliku razgovarati sa predstavnicima Ljudskih resursa o prilikama koje kompanija nudi, korporativnoj kulturi, selekcijskom procesu, ali i sa zaposlenicima iz drugih organizacionih jedinica koji su sa učesnicima podijelili svoje iskustvo rada u vodećoj naftnoj kompaniji na tržištu Bosne i Hercegovine.

U okviru festivala Antonio Topalović je održao radionicu pod nazivom „Jeste li spremni za tržište rada?“, na kojoj su se učesnici mogli upoznati sa alatima za izradu efikasnog životopisa i motivacijskog pisma, naučiti kako poboljšati svoju vidljivost na tržištu rada, te razumjeti trenutne trendove i potrebe poslodavaca.

Slavko Sić, Direktor Društva je kroz panel „Kako se pripremiti za dinamične, nepredvidive i promjenjive poslove budućnosti?“ govorio o značaju prihvatanja koncepta cjeloživotnog učenja, pogotovo u današnjem vremenu u kojem su promjene postale konstanta. Kao kompanija kojoj je agilnost jedna od korporativnih vrijednosti Holdina provodi inicijative koje promovišu inovativnost, dijeljenje znanja, kulturu feedbacka i predvođenje promjena koje će oblikovati našu budućnost.

Na panelu „Šta su trendovi u zapošljavanju i kako razviti svoju karijeru?“ Selma Hadžović, Direktorica Ljudskih resursa je govorila o principima – integritet, razvoj sposobnosti, postizanje rezultata, fokus na klijenta i saradnja sa drugima, na kojima se temelji uspjeh naše kompanije i naših zaposlenika, uz osvrt da naša snaga leži u različitostima, što stvara važnu polugu u oblikovanju konteksta u kojem se cijene sve generacije, različita iskustava i načini promišljanja.

Zbog inovativnog i odgovornog pristupa upravljanju ljudskim resursima, ulaganja u edukaciju, razvoja kulture u kojoj su svi zaposlenici jednaki, brige o dobrobiti, inicijativa  kojima se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovih privatnih i poslovnih života, Holdina je dobitnik brojnih priznanja, i nositelj certifikata Partner poslodavac i kontinuirano jedan od Najpoželjnijih poslodavaca u sektoru Nafte i plina.