Holdina sponzor CEO konferencije

Holdina, kao partner Ekonomskog fakulteta, ponosni je sponzor ovogodišnje CEO konferencije koja se održava 11. oktobra. CEO konferencija je najveći regionalni edukativni događaj koji mladima daje priliku da saslušaju priče, iskustva i znanja uspješnih pojedinaca iz poslovnog svijeta, te se upoznaju i saznaju više informacija o kompanijama učesnicama.  

Kao kompanija koja je usmjerena na ljude koji čine temelj poslovanja i podržava kontinuirani razvoj kompetencija i vještina, Holdina je prepoznala potencijal i značaj CEO konferencije, kao i priliku da kroz pružanje podrške radu Ekonomskog fakulteta da svoj doprinos razvoju akademske zajednice.

Naš Antonio Topalović iz tima Ljudskih resursa kompanije će na konferenciji sa svim zainteresovanim studentima  podijeliti dodatne informacije i upoznati ih sa pozitivnim praksama iz domena ljudskih resursa koje kompanija primjenjuje, te biti na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa mogućnostima razvoja karijere.

U okviru panela EFSA experience, izvršna direktorica za finansije gđa Raisa Ratković će sa učesnicima podijeliti svoju uspješnu priču i kako je studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu pomogao u razvoju njene karijere u Holdini, s nadom da će svojoj porukom inspirisati studente:
Birajte poticajno okruženje, atmosferu koja vas ispiriše i ljude koji vam daju priliku da se razvijate. To je najveći potencijal na početku karijere, ostalo može i hoće doći kasnije. I budite hrabri na svom putu, gradite svoje samopouzdanje, njegujte ga i vježbate samoinicijativu, svaki dan.  Nemojte za cilj imati to da budete prosječni, težite ka izvrsnosti, a jedini način za to jeste kontinuirana opredijeljenost ka učenju i izlazak iz zone komfora“.

Jedna od temeljnih vrijednosti kompanije Holdina su ljudi i upravo zbog inovativnog pristupa upravljanju ljudskim resursima, kvalitetnom procesu zapošljavanja, ulaganja u edukaciju, brige o dobrobiti i brojnih inicijativa kojima se potiče zdrav život zaposlenika, dobitnik je brojnih priznanja i nositelj certifikata Partner poslodavac i Najpoželjniji poslodavac.

Holdina će i ubuduće pružati podršku obrazovnim institucijama i edukativnim projektima jer znanje je moć, ali samo ako se dijeli sa drugima.