Holdina pokrovitelj apartmana Roditeljske kuće u Sarajevu

Holdina d.o.o. Sarajevo je i ove godine vrijednom donacijom podržala rad Roditeljske kuće, humani projekat čija je misija olakšavanje i poboljšanje života porodica djece oboljele od raka, a koji vodi udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Kao društveno odgovorna kompanija Holdina je prepoznala značaj ovog humanog projekta za porodice koje se nose sa ovom bolešću ali i za lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine,  te iz godine u godinu pruža podršku i daje svoj doprinos radu ove organizacije.

Povodom dugogodišnjeg prijateljstva Holdina je pristupila programu pokroviteljstva apartmana „Nebo“ za čiji rad će biti usmjerena uručena donacija.

Direktor Holdine g. Slavko Sić je tim povodom izjavio:
„Svjesni izazova i teških okolnosti sa kojim se susreću porodice djece oboljele od raka svake godine pružamo podršku radu Roditeljske kuće kako bi dali svoj doprinos osiguravanju adekvatnog smještaja i boravka za porodice koje radi liječenja svoje djece moraju napustiti toplinu vlastitog doma“.

Prilikom posjete Roditeljskoj kući direktor g. Slavko Sić je direktoru udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” g. Fikretu Kubatu uručio sliku „Prijateljstva“, koju je naslikalo dijete zaposlenika Holdine, da krasi prostorije i šalje poruku da djeca, njihove porodice i Roditeljska kuća nisu sami i da imaju prijatelje.

"Još jedno nama drago prijateljstvo se nastavlja iz godine u godinu. Prijateljstvo na koje se naša djeca i roditelji u potpunosti mogu osloniti. Za koje mogu biti sigurni da dolazi iz srca svakog uposlenika Holdine. Zahvalni smo na tome od srca. Sretni smo što smo vas mogli ugostiti u Roditeljskoj kući, obići apartman, te ispričati sve dobre priče koje svakodnevno žive u Roditeljskoj kući i našim projektima“ – izjavio je g. Fikret Kubat