Holdina podržala projekat „Sigurno dvorište za Sigurnu kuću“

Holdina je donacijom i volonterskom akcijom podržala realizaciju projekta „Sigurno dvorište za Sigurnu kuću“.

Sigurna kuća, jedina ustanova za krizni smještaj žena i djece žrtava porodičnog nasilja na području Tuzlanskog kantona, program koji vodi udruženje građana „Vive Žene“ usmjereno je na pružanje psihosocijalne pomoći i podrške osobama koje su doživjele traumatska iskustva rata, torture i nasilja.

Kroz kampanju prikupljanja sredstava koju je ova organizacija pokrenula u svojoj lokalnoj zajednici za potrebe uređenja prostora u kojem borave njihove korisnice, Holdina je donacijom pomogla udruženju u njegovom nastojanju da boravak štićenika učini sigurnijim i ugodnijim.

Pored donacije, članovi našeg Volonterskog kluba zajedno sa izvršnom direktoricom za maloprodaju gospođom Marijanom Rajić uključili su se u radove uređenja, te su dali su svoj doprinos realizaciji ovog projekta. Gospođa Rajić je u ime kompanije primila zahvalnicu za učešće u projektu i tom prilikom je izjavila:
Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku podržati projekat od velikog značaja za lokalnu zajednicu. Ponosni smo što su i ovaj put naši zaposlenici aktivnim učešćem pokazali svoju društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj kompanija djeluje“.