Holdina partner STARfest festivala za razvoj karijere

Holdina je ponosni partner drugog po redu STARfest – BH festivala za razvoj karijere koji se održava 15. novembra u Centru Skenderija u Sarajevu. Zvanični organizator festivala je udruženje „Inkubator društvenih inovacija – Munja“, jedna od vodećih organizacija u oblasti osnaživanja mladih na nivou BiH, koja je usmjerena na pružanje podrške mladim kroz osnaživanje kapaciteta i razvoj vještina, te savjetovanje i mentorsku podršku onima koji žele pokrenuti vlastiti biznis ili doprinijeti promjenama u društvu osnivanjem nevladine organizacije.

Posjetitelji će imati priliku na štandu Holdine čuti nešto više o kompaniji, korporativnoj kulturi, pozitivnim HR praksama, mogućnostima za razvoj karijere i otvorenim radnim mjestima. Član tima Ljudskih resursa, Antonio Topalović će u okviru festivala održati radionicu pod nazivom „Priprema za Intervju – Umjetnost Osvojene Prilike" koja će učesnicima pružiti praktične vještine i savjete kako izgraditi samopouzdanje, istaknuti svoje najjače strane i odgovoriti na pitanja sa sigurnošću, stvoriti snažan dojam i ostaviti neizbrisiv trag na putu prema željenom poslu.

Izvršni direktor za komercijalne poslove i logistiku Marko Rogić kao učesnik panela „Gdje smo i kuda idemo? Svijet promjena i poslovi budućnosti?“ će govoriti o tržišnim trendovima, te o inicijativama koje kompanija poduzima kako bi se prilagodila i uspješno odgovorila na iste, privukla i zadržala najbolje talente.

U Holdini ljudi su fokus poslovanja i temelj uspjeha zbog čega se kontinuirano ulaže u njihovu dobrobit kroz različite oblike edukacija i dijeljenje znanja, praćenje radnog učinka ali i osluškivanjem potreba provođenjem anketa i implementacijom inicijativa  kojima se potiče zdrav život zaposlenika te balans njihovih privatnih i poslovnih života. Zbog svog pristupa upravljanju ljudskim resursima Holdina je dobitnik brojnih priznanja, nositelj je certifikata Partner poslodavac, prestižnog priznanja za upravljanje zaposlenicima, te se kontinuirano nalazi među najpoželjnijim poslodavcima u BiH i među TOP 3 najpoželjnija poslodavca u Sektoru nafte i plina.