Holdina i Energopetrol partneri inicijative Ritam Bosne i Hercegovine za podršku djeci s poteškoćama u razvoju

U ljeto 2021. godine u Mostaru je započeta inicijativa pod nazivom Ritam Bosne i Hercegovine – Rhythm Ba sa namjerom da se podigne svijest i unaprijedi odnos prema diskriminaciji i obrazovnoj nejednakosti osoba, posebice djece sa poteškoćama u razvoju u Bosni i Hercegovini.
 
Korištenjem audiotehnologije, prema planu i programu škola za ovu populaciju, snimljeo je 29 audioknjiga iz programa školskih lektira koje uskoro trebaju biti dio pilot projekta primjene u školama. Holdina i Energopetrol su prepoznali važnost poziva na ovu humanu inicijativu i pružili podršku kroz donaciju za nabavku opreme za snimanje.
 
Knjige su dostupne svima besplatno putem web stranice www.rhythm.ba, a okupile su brojne glumce i slikare koji su uz pomoć savjeta stručnjaka napravili prvi neurorazvojno prikladan pristup književnosti za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.
 
Inicijativa Rhythm Ba nastavlja svoj rad I kroz druga polja podrške I snimanja materijala za djeu sa posebnim potrebama I poziva sve zainteresirane da se prijave na volontersko snimanje I naraciju audioknjiga za djecu I mlade, te da sudjeluju u ritmu promjene korištenjem svog glasa. Informiraj se na www.rhythm.ba.