Holdina i Energopetrol obilježili mjesec zaštite od požara

U sklopu obilježavanja maja mjeseca zaštite od požara Holdina i Energopetrol su održali vatrogasne vježbe na maloprodajnim mjestima INA Ljubuški i EP Olovo.

Scenarij vježbi je uključivao požar na cisterni prilikom pretakanja goriva, a cilj je bio provjera spremnosti zaposlenika na reagovanje u slučaju pojave vanrednih okolnosti kao i nadležnih gradskih organa koji su bili uključeni u organizaciju i izvođenje ove vježbe, te testiranje ispravnosti i funkcionalnosti opreme i mjera zaštite.

Vatrogasna vježba je provedena u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ljubuški i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Olovo, te lokalnim službama hitne pomoći i policijskim upravama.

Ovom prilikom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ljubuški i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Olovo uručena je donacija za zahvalnost na saradnji pri organizaciji vatrogasnih vježbi i za podršku njihovom daljem radu, a ostalim učesnicima zahvalnice za njihov angažman.

Holdina i Energopetrol ostaju posvećeni poslovanju po najvišim standardima sigurnosti, osiguravajući sigurno okruženje za kupce i zaposlenike na INA i Energopetrol maloprodajnim mjestima.