Holdina donirala zdravstvene ustanove i udruženja

  • Donacijom obuhvaćeni klinički centri u Sarajevu, Tuzli i Mostaru
  • Financijska sredstva su dobili i Pomozi.ba i CGP dizajn tim koji su se istaknuli nesebičnim pomaganjem u borbi protiv virusa Korona

 
Sarajevo, 10.4.2020. – Svjesna teških okolnosti u kojima zdravstveni sistem i civilno društvo ulažu napore u suzbijanje širenja Korona virusa, Holdina želi olakšati nabavku medicinske opreme i materijala.

Globalna borba protiv pandemije izazvana novim Korona virusom razlog je da se svi u skladu sa mogućnostima uključimo i poduzmemo akcije podrške u svojim zajednicama.

Jedan od fokusa Holdine u ovim situacijama temelji se na uključivanju u zajednice u kojima posluje. Kako bi pomogla iznimne napore zdravstvenih radnika u tri klinička centra u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, te cijeneći angažman udruženja Pomozi.ba u pružanju socijalne pomoći ugroženim kategorijama i CGP dizajn tima koji izrađuje vizire za zdravstvene ustanove, Holdina je za navedene institucije izdvojila donaciju od 60.000 KM. Iznos će biti usmjeren za nabavku medicinske opreme i pomagala, te za podršku inicijativama socijalne pomoći ugroženim kategorijama.
Nadamo se da ćemo ovim barem djelomično olakšati svakodnevnu borbu protiv Korona virusa onima koji su na prvim linijama, te vjerujemo da će biti podstrek i za mnoge druge da učine isto, jer zdravstveni sistem nas treba. Posebnu zahvalnost upućujemo zdravstvenim radnicima i humanitarnim organizacijama.

Ovom prilikom dodatno molimo građane da daju svoj doprinos tako što će poštovati upute nadležnih institucija, ostati u svojim domovima, držati odstojanje ukoliko su vani, te nositi zaštitnu opremu, jer samo na taj način možemo zaštiti jedni druge.