HOLDINA donirala Srednju ekonomsku i ugostiteljsko-turističku školu u Mostaru

Holdina je kroz donaciju Srednjoj ekonomskoj i ugostiteljsko-turističkoj školi u Mostaru podržala izvođenje praktične nastave za učenike.

U sklopu ove inicijative, za maturante Škole organizovano je interaktivno online predavanje na temu „Da li ste spremni za tržište rada?“ u sklopu kojeg je predstavljen i SMILE edukacijski program za prodajno osoblje koji se već četiri godine kontinuirano provodi u kompanijama HOLDINA i Energopetrol.

Osnovni cilj online predavanja bio je da naši stručnjaci, kroz praktične savjete, iskustva i informacije, maturantima pruže pomoć u sticanju neophodnih znanja i vještina koje će im pomoći pri pronalasku prvog zaposlenja.

Srednjoškolski odgoj i obrazovanje je od posebnog društvenog interesa jer značajno utječe na razvoj mlade ličnosti. Upravo zbog toga, HOLDINA je značajni dio programa korporativne društvene odgovornosti i donacija usmjerila na dobrobit djece i mladih.

Kao društveno-odgovorna kompanija prepoznajemo važnost ulaganja u zajednicu u kojoj poslujemo te se trudimo aktivno uključiti u različite aktivnosti koje doprinose razvoju društva u cjelini.