Holdina donirala projekat „Roditeljska kuća“

U ovo teško vrijeme, izazvano pandemijom, a posljedično i ekonomskom krizom, smatramo posebno važnim brinuti se za najugroženije kategorije – djecu.

Roditeljska kuća pruža smještaj porodicama iz cijele Bosne i Hercegovine čija se djeca liječe od malignih oboljenja na Univerzitetskom Kliničkom Centru u Sarajevu, a Holdina već nekoliko godina kroz finansijsku pomoć i Volonterski Klub, pomaže ovaj vrijedni projekat.

Sretni smo što možemo nastaviti sa kontinuiranom podrškom humanoj misiji Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ te s donacijom u vrijednosti od 8.000KM pomoći rad projekta Roditeljska kuća.

Nažalost, zbog zaštite zdravlja i trenutne epidemiološke situacije, ove godine ne možemo organizovati posjetu Volonterskog Kluba i druženje sa djecom, a nadamo se da ćemo biti u mogućnosti saradnju nastaviti već naredne godine.

Holdina, kao jedna od vodećih naftnih kompanija u Bosni i Hercegovini, prepoznaje važnost ulaganja u zajednicu u kojoj posluje te je veoma aktivno uključena u različite aktivnosti koje doprinose razvitku društva u cjelini.