Eksterni audit potvrdio HACCP certifikate na Fresh Cornerima

Eksterni HACCP audit proveden početkom 2019. potvrdio je  kako se uspostavljena načela HACCP sustava na Fresh Cornerima kvalitetno provode i održavaju u skladu sa zahtjevima sistema baziranog na HACCP principima i važećoj zakonskoj regulativi u BiH.

Ovom pozitivnom ocjenom je potvrđeno kako je Politika kvaliteta i sigurnosti hrane strateško opredjeljenje Holdine i Energopetrola, te kako je zadovoljstvo kupca uslugom i kvalitetom dio filozofije brenda Fresh Corner.

Holdina i Energopetrol prvi su lanac benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini koje su nosioci HACCP certifikata za sigurnost hrane i certifikata za kvalitetu higijene i usluge u ugostiteljstvu.

HACCP je sistem upravljanja prema kome se bezbjednost hrane održava kroz analizu i kontrolu bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti od ulaznih sirovina, rukovanja, proizvodnje, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.

Holdina i Energopetrol posjeduju mrežu koju čini 105 benzinskih stanica širom BiH, na kojima svojim kupcima nudi visokokvalitetne naftne derivate, te jedinstven i ugodan ambijentu Fresh Cornera sa bogatom ponudom svježe pripremljenih sendviča i pekarskih proizvoda kao i  kafa, čajeva i drugih osvježavajućih napitaka.